• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Genieten van natuurijs en verlangen naar de eigen tuin en Spaanse zon

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on februari 17, 2021

René Seegers (80) uit Geleen maakte ruim 2 jaar geleden voor het eerst kennis met Medi Sport. Aanleiding waren chronische klachten. Sindsdien wordt hij begeleid door fysiotherapeute Ellen Cuijpers. “Ellen maakt voor mij een speciaal beweegprogramma dat zowel bestaat uit cardiotraining als spierversterkende oefeningen. Het doel is dat ik enkele keren per week een aanzienlijke inspanning lever, maar wel tot een vastgelegd maximum.”

Hij heeft in coronatijd zijn draai aardig gevonden. “Ik heb er niet zo’n last van.” De oud-docent LO aan onder andere de voormalige Albert Schweitzer Scholengemeenschap heeft genoeg liefhebberijen zoals zijn omvangrijke tuin. “Tijdens het seizoen breng ik er heel veel tijd in door. Ik heb 3000 vierkante meter te onderhouden, waarvan de helft schapenweide. Een tijdlang hield ik ze zelf, maar tegenwoordig heb ik ‘lease-schapen’”, lacht hij. Zaaien, maaien, snoeien, onkruid wieden en nog veel meer, het geeft hem nog altijd uren van groen plezier. “Anders houd je dat niet vol!”

Zodra de 400 meter ijsbaan van Glanerbrook in het najaar wordt geopend is René elke week vaste bezoeker, tenzij het te hard regent. “Ik schaats al tientallen jaren.” Op de klapschaats maakt hij zijn ronden. Afgelopen dagen koos hij voor natuurijs en genoot van een schaatstocht op de Biesbosch. “Met m’n slag zit het nog wel goed maar conditioneel gaat het een heel stuk minder, zeker bij tegenwind. Voornaamste reden dat ik blijf schaatsen is om mijn balans te houden en dat gaat nog altijd prima.” René behoort tot het selecte gezelschap dat meerdere keren succesvol in Oostenrijk de Weissenseetocht over een lengte van maar liefst 200 km wist te volbrengen.

René kijkt liefst vooruit en hoopt na coronatijd weer zijn favoriete vakantiebestemming te kunnen boeken, namelijk Spanje. “Ik studeer al een jaar of twaalf Spaans en lees dan ook graag Spaanse literatuur. Ik verheug me nu al op een herhaling van een 3-weekse cursus die ik in 2019 in Malaga heb gedaan. Dat was toen ver in het najaar, maar het weer daar was nog schitterend en dat in de prachtige omgeving van Andalusië.”

No Comments to "Genieten van natuurijs en verlangen naar de eigen tuin en Spaanse zon"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018