• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Dry needling verlicht schouderklachten

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on november 20, 2020

Eind september meldde Peter Notten zich met een pijnlijke schouder bij fysiotherapeut Patrick Winkelmolen van Medi Sport in Born. De diagnose wees een ontsteking van een pees in zijn schoudergewricht uit. Na de inzet van oefeningen en fysieke behandeling maakte Peter kennis met dry needling. “Voor mij een volkomen nieuwe methode, die op het eerste oog lijkt op acupunctuur maar dat is het helemaal niet.” Inmiddels kan hij terugkijken op vier sessies dry needling. “Er is progressie, gestaag.”

Wat is dry needling dan wel? Met een zeer dunne acupunctuurnaald worden pijnplekken, ook wel ‘triggerpoints’ genoemd, gedeactiveerd. ‘Triggerpoints’ kunnen zich uiten in pijn en stijfheid in zowel de spier als de directe omgeving (‘uitstralingspijn’), beperking van beweging in bijbehorende gewrichten, verminderde kracht in spieren, pijnontwijkend gedrag, hoofdpijn, aangezichtspijn en/of kramp. Oorzaken kunnen heel verschillend zijn: instabiliteit, spierverzwakking en spierverkorting, overbelasting en/of blessures, een langdurige verkeerde houding, verkramping van spierweefsel bij meniscusletsel of hernia, psychologische factoren, acute klachten door een andere houding, ongeval etc.

Voor Peter Notten, in zijn werkzaam leven oefent hij een managementfunctie uit, geldt dat hij al veel langer klachten aan de schouder heeft. “Ik ben er te lang mee blijven lopen. Gelukkig merkte ik na de eerste dry needling behandeling effect en verlichting van de pijn. Dat heb ik ook Patrick via de app laten weten. Door dry needling hoop ik sneller van de klachten af te komen. De positieve lijn is in elk geval ingezet, maar het zou nog weleens een tijd kunnen duren omdat de klachten al langer bestaan.”

Door de combinatie van dry needling, core stability oefeningen en reguliere sportactiviteiten hoopt hij komend jaar fit te zijn voor een mooie uitdaging die al langer op zijn vizier staat. “Het is mijn grote sportieve wens om gedurende twee maanden een uitgebreide fietstocht te gaan maken. Een voorwaarde is dan wel dat mijn schouderklachten verleden tijd zijn.”

Bij Medi Sport wordt dry needling door meerdere fysiotherapeuten toegepast. Wilt u meer weten? Neem contact op met een van onze praktijken.  

No Comments to "Dry needling verlicht schouderklachten"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018