• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

“Door Medi Sport heb ik fysiek veel progressie geboekt”

Door admin | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on juli 25, 2022
Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen wordt fysiek begeleid door fysiotherapeut Rian Dekker van Medi Sport

De recente winst in zowel het enkel- als dubbelspel in het prestigieuze grandslamtoernooi van Wimbledon is aanleiding om met zijn fysiotherapeut Rian Dekker van Medi Sport stil te staan bij de klinkende prestaties de voorbije jaren van rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen. “Sinds ik door Medi Sport word begeleid heb ik fysiek heel veel progressie geboekt”, verklaart Sam voor een deel zijn groeicurve op de internationale tennisbanen. Inmiddels staat de Limburger van Verdienste in de categorie ‘quads’ als tweede genoteerd op de wereldranglijst.

In 2016 meldde Sam Schröder zich voor het eerst bij Medi Sport in Geleen en gingen zowel trainer/sportinstructeur Camiel Rodigas als fysiotherapeut Rian Dekker met hem aan de slag om een weg uit te stippelen die hem fysiek zou klaarstomen voor het hoogste niveau. Talent kon hem niet worden ontzegd, maar dat was nog geen garantie voor de successen die hij nu aaneen rijgt.

Rian Dekker: “Sam heeft zich fysiek enorm ontwikkeld en kent nu een groot atletisch vermogen. Zowel in de aanloop naar Roland Garros als Wimbledon was zijn voorbereiding niet optimaal, maar toch trok hij aan het langste eind. De verklaring is dat zijn basis in fysieke zin dusdanig stevig is dat hij zelfs op 98% van zijn kunnen nog weet te winnen. Dat zegt natuurlijk ook veel over hoe sterk hij in mentaal opzicht is.”

Momenteel is Sam Schröder in voorbereiding op de US Open, die in september wordt gehouden. Sam: “Ik hoop nu weer eens me normaal voor te bereiden, zodat ik optimaal aan het toernooi kan beginnen. Mijn speltype komt op een hard courtbaan het best tot zijn recht”, kijkt hij alvast vooruit. Twee jaar terug won hij op de US Open voor het eerst in de single een grand slamtoernooi. Na goud en zilver in respectievelijk het dubbel- en enkelspel op de Paralympische Spelen in 2021, won hij dit jaar ook al de enkelspeltitel tijdens de Australian Open.    

No Comments to "“Door Medi Sport heb ik fysiek veel progressie geboekt”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018