• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

De gevarieerde week van Thomas Dekker

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Fysio-Menu, Nieuwsfeed | on juni 20, 2019

Betrokken, energiek en leergierig. Een korte en tegelijk krachtige typering voor Thomas Dekker. Sinds twee jaar maakt hij deel uit van het team fysiotherapeuten, dat staat voor de expertise van Fysiotherapie- en trainingspraktijk Medi Sport. “Meteen na mijn opleiding algemene fysiotherapie aan de Hogeschool Zuyd ben ik hier begonnen, waarbij ik zowel in Born als op de hoofdlocatie Geleen werk”, aldus de 25-jarige medewerker.

Behalve zijn fulltime baan handbalt hij in de eredivisie en verdedigt de kleuren van OCI-LIONS 2. Hetgeen betekent een aanzienlijke investering in technische en krachttrainingen. “Afgelopen seizoen zijn we in de reguliere competitie als derde geëindigd en daarmee waren we dik tevreden.” Gelet op zijn sportachtergrond en zijn kennis, maar ook het feit dat Medi Sport een gewaardeerd partner is van topsporters en talenten, behandelt en begeleidt hij onder andere handballers op locatie. “Dat is één van mijn taken gedurende een week die altijd heel gevarieerd is. Ik train meerdere oefengroepen, begeleid patiënten met Bechterew, op donderdag werk ik één uur met een groep verstandelijk gehandicapten en daarnaast heb ik afspraken met reguliere patiënten voor behandeling en begeleiding en training.” Wie Thomas aan het werk ziet ervaart empathie, stimulans, optimisme en gevoel voor humor.

“Door te leren wil ik voor patiënten nog meer kunnen betekenen.” Momenteel volgt hij in Heerlen (school ligt in Apeldoorn maar dependance in Heerlen) de 3-jarige masteropleiding manuele therapie. “Met mijn eerste studiejaar ben ik zo goed als klaar. Manuele therapie is veelomvattend. Denk aan het behandelen van nekklachten met uitstraling naar de armen of lage rugpijn met tintelingen in de benen. In algemene zin richt de manueel therapeut zich op wervelkolom gerelateerde klachten.”

Als hij terugkijkt op de afgelopen periode bij Medi Sport dan is Thomas duidelijk geworden dat theoretische kennis heel belangrijk is, maar dat de praktijk weleens anders is. “Op de opleiding leer je allerlei typeringen, waardoor je bijvoorbeeld heel goed kunt beschrijven wat allemaal hoort bij hoofdpijnklachten. Inmiddels weet ik dat in de behandelkamer patronen elkaar kunnen overlappen. Het is dus niet zwart-wit en dat is één van de aspecten die het vak van fysiotherapeut uitdagend maakt!”

 

2 Comments to "De gevarieerde week van Thomas Dekker"

 • Maria ten Hoeve says:

  11 januari 2021 at 15:10 - Beantwoorden

  Leuk om te lezen over deze enthousiaste fysiotherapeut. Het is een mooi beroep, het contact met mensen en de hulp die je kunt geven. Ik ben enorm geholpen door mijn fysio toen ik een schouderblessure had en vond het leuk hoe zij over haar vak vertelde.

 • Tom Hoekstra says:

  19 april 2021 at 09:46 - Beantwoorden

  Leuk interview om te lezen. Erg sportief ook dat hij een fulltime baan als fysiotherapeut combineert met handbal. Fijn als mensen gedreven zijn en ambitieus in hun vak. Bij fysiotherapie is er ook altijd wel wat nieuws te leren en veel variatie in het werk, volgens mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018