• 046 4743434
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSFysio-sportcentrum Geleen
  Norbertijnenstraat 77a
  6166 AH Geleen
  T 046 4743434
  E info(at)medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Born
  Parkweg 5
  6121 HV Born
  T 046 4851756
  E born@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN
  _______

  Heerlen
  Pieter Hooftstraat 10
  6416 CP Heerlen
  T 045 541 5127
  E heerlen@medi-sport.nl

  OPENINGSTIJDEN

  Laat hier uw berichtje achter

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Nieuws

Beweegarrangement voor Daelzicht

Door Beheerder Website | In Algemeen Nieuws, Nieuwsfeed | on augustus 7, 2018

Donderdagochtend, het is even na 9.00 uur. Cliënten van Daelzicht lopen binnen bij Fysiotherapiepraktijk en Sportcentrum Medi Sport voor hun wekelijks beweegarrangement. Het plezier dat de groep uitstraalt werkt aanstekelijk. “We zijn al jaren hier te gast, en tot volle tevredenheid”, zegt Sylvia Bax die de deelnemers namens Daelzicht begeleidt.

De meesten, met in de ene hand een volle sporttas, willen het liefst meteen beginnen met het afwisselende programma. “Het arrangement dat jaren geleden in samenspraak met Medi Sport is samengesteld, is een combinatie van sociaal contact én bewegen. Dat laatste doet iedereen op zijn niveau en naar eigen tempo”, aldus Sylvia, die in de ochtend eerst met de groep een wandeling door de wijk maakt, waarna bij terugkeer de medewerker aan de balie van Medi Sport koffie en thee serveert.

“Een hoogtepunt voor de cliënten is het uurtje sport tot aan de lunchtijd. Collega Thomas Dekker, fysiotherapeut en instructeur, presenteert een combinatie van cardio-fitness, circuittraining en sluit af met trefbal, waarbij de dames het graag opnemen tegen de mannen. En het gaat er behoorlijk fanatiek aan toe!”, aldus Ellen Cuijpers, mededirecteur van Medi Sport.  Zij vertegenwoordigt de visie van het sportinstituut dat cliënten van Daelzicht op het gebied van sport en bewegen volwaardig moeten kunnen participeren. “Onze kennis van de doelgroep maakt dat mogelijk.”

Na het sociale contact in de lunchpauze en het delen van de ervaringen in de ochtend bezoekt een deel van de groep het Geleense winkelcentrum en doet de andere helft mee aan een valpreventie- en behendigheidstraining onder leiding van Ellen Cuijpers. “Wat we samen doen is vooral functioneel trainen. Belangrijke aspecten die terugkomen in de oefeningen zijn houding, balans, coördinatie, conditie, kracht en lenigheid. Elk half jaar testen we de deelnemers, zodat we weten in welke mate ze vooruit gaan. Zo’n test sluiten we altijd af met een certificaat voor iedereen. Je kunt je voorstellen hoe trots ze zijn als ze dat ontvangen.”

Sylvia Bax: “Inmiddels zijn we al ruim 5 jaar wekelijks met een kleine twintig personen te gast bij Medi Sport, zodat je mag spreken van een heel succesvol beweegarrangement! Kijk maar om je heen hoeveel enthousiasme je ziet. Voordat we dadelijk weer samen de deur uitgaan, zegt één van de deelnemers steevast en met een grote grijns: ‘Jongens, het was weer gezellig’”. Het ritueel bij het afscheid wordt onderstreept doordat tegelijkertijd een ander zijn duim de lucht insteekt!

No Comments to "Beweegarrangement voor Daelzicht"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Layout en realisatie Blinq Ontwerp 2014
Copyright MediSport 2014-2018